Skip to content

15 maanden wonen, leven en werken in Manchester

Wie zijn de mensen achter ons product en wie werken er elke dag hard om een happy work life te creëren bij onze klanten, partners én zichzelf? In de reeks "meet the game changers" duiken we in de ervaringsverhalen van onze Workspace 365 collega's.

Lees hier het verhaal van onze collega Rachelle, werkzaam als Customer Success Maker.

Als je het hebt over impact maken binnen een scale-up, dan is onze collega Rachelle daar een goed voorbeeld van. Sinds haar start in juni 2020 heeft ze al diverse functies en projecten kunnen oppakken. Met als klap op de vuurpijl 15 maanden wonen en werken in Manchester om ons nieuwe kantoor op te zetten. Wauw! Benieuwd naar haar beleving van de afgelopen jaren? Lees hier haar verhaal.

Program your dreams

Rachelle is net terug van een vakantie in Argentinië en Antarctica, haar droom om pinguïns te zie kwam uit. Dit deed ze nadat ze terugkwam uit Manchester. "In september 2021 vertrok ik naar Manchester om ons nieuwe kantoor op te zetten en een brug te slaan in cultuur tussen Nederland en Engeland. Ik heb altijd al internationaal willen werken en dat was bekend binnen Workspace 365. Het idee was om drie maanden te gaan, dat werden er uiteindelijk vijftien. Het is echt een geweldige ervaring geweest. Ik heb zo ontzettend veel geleerd, over de cultuur, het nieuw opzetten van een vestiging en het coachen van nieuwe collega's. Maar ook op persoonlijk vlak. Ik kan beter mijn grenzen aangeven en heb geleerd dat veel dingen misschien moeilijk lijken, maar je heel veel kan leren als je er maar open voor staat. Ik ben onwijs trots dat we van niets, iets hebben gemaakt."

Van "gewoon" ervaring op doen, naar een ervaring voor het leven 

Bewust in het leven staan, is een van de sterke eigenschappen van Rachelle. "Het is echt een avontuur geweest. Ik had niet gedacht toen ik begon bij Workspace 365 met het schrijven van mijn scriptie, dat dit mogelijk was. Mijn studie International Business Studies sluit natuurlijk volledig aan op de stappen die Workspace 365 gezet heeft de afgelopen jaren, maar ik wilde "gewoon" ervaring opdoen. Ik ben niet bang aangelegd en ben ervoor gegaan. Dat heeft voor mij hele mooie momenten en enorme leercurve opgeleverd. Ik heb vriendschappen voor het leven opgebouwd in Manchester en heb altijd een plekje om te slapen als ik daar ben. Daar ben ik heel dankbaar voor."

De vertrouwde Workspace 365 cultuur

In de tijd dat Rachelle in Manchester zat, is er in Nijkerk niet stilgezeten. De organisatie heeft zich verder ontwikkeld. "De rol van de oprichters is veranderd, de salesstrategie is gewijzigd en we hebben er vergeleken met een jaar geleden, ook een hele hoop nieuwe collega's bij. Gelukkig zijn er ook dingen hetzelfde gebleven en dat is bijvoorbeeld de lunch. Hier staat nog steeds iedereen te genieten met elkaar van slechte grappen. De openheid en het vertrouwen vanuit de organisatie is nog steeds typerend en laat ik de bootcamp op donderdag niet vergeten. Het zijn dit soort kleine, misschien simpele dingen, die heel waardevol zijn voor mij."

En nu dan?

Het avontuur is nog niet afgelopen voor haar. Rachelle startte 1 februari als Customer Succes Maker binnen Workspace 365. "Ik ben begonnen als Sales Development Representative en weet hoe het is om deuren open te moeten trappen en nieuwe markten te benaderen. Gedurende mijn tijd in Engeland, heb ik ook Sales Operations opgepakt. Het fijne aan Workspace 365 is, dat er elke keer weer nieuwe kansen voordoen. De rol van Customer Succes Maker is een mooie vervolgstap waar ik weer nieuwe prikkels krijg, maar ook mijn kennis die ik heb opgedaan de afgelopen jaren, goed kan inzetten."

Rachelle Visser

Customer Success Maker

Wil jij ook in het buitenland werken voor Workspace 365?

Bekijk de mogelijkheden