Skip to content

Content Marketeer

NijkerkMarketing

Functieomschrijving

Het marketingteam van Workspace 365 is op zoek naar een creatieve en enthousiaste Content Marketeer. Iemand met een scherpe pen en een heldere visie op content creatie. Ben jij klaar om verder te bouwen aan de marketing machine van Workspace 365 zodat we (internationaal) door groeien?


Wie zijn we?

Workspace 365 is een snelgroeiende scale-up in Nijkerk & Manchester. We hebben een Adaptive Digital Workplace ontwikkeld en streven naar het vereenvoudigen van de werkplek en het optimaliseren van de samenwerking en verbinding van onze klanten. Die klanten bedienen wij samen met onze 150 partners, zowel vanuit Nederland als Manchester. We hebben een heldere visie voor de aankomende jaren en weten waar we zowel met ons product, als met de organisatie, heen willen. Die visie moet overgebracht worden op onze verschillende doelgroepen. En daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken!


Jouw verantwoordelijkheden

Als Content Marketeer ben jij de projectmanager van je eigen content. Je zoekt naar relevante onderwerpen om de contentkalender te vullen, die bijdragen aan het bereiken van de marketingdoelstellingen.

Je weet als geen ander ingewikkelde teksten om te zetten in begrijpbare en lekker lezende content met daarin een heldere boodschap. Je snapt de Customer Journey van onze persona’s en checkt altijd of de content die je hebt gecreëerd ook aanslaat bij onze doelgroepen. Termen als hygiëne, hero en hub content zijn jou ook niet vreemd.


Wat je gaat doen?

Je gaat aan de slag met het maken van verschillende content voor onze doelgroepen. Je maakt tijd vrij voor een grote schrijfklus. Laat je door niemand storen en je plant een interview met een van onze partners voor het maken van een referentiecase die je kan delen via de verschillende kanalen. Schrijven is jouw ding, maar daarnaast kijk je ook naar andere manieren binnen de contentmix om de boodschap op een creatieve manier over te brengen en leads te genereren. Denk bijvoorbeeld aan video’s, podcasts, infographics, you name it.


Met jouw content positioneer jij Workspace 365 als Thought Leader in de markt van digitale werkplekken. Je bekijkt welke onderwerpen daarvoor interessant zijn en je beperkt je daarbij niet alleen tot onze website met blogs en SEO-artikelen. Je onderzoekt op welke (externe) kanalen jij jouw artikel waar je zo trots op bent nog meer kan laten zien: gastblogs, PR of je overlegt met onze Campagne Marketeer of we hier niet een grotere campagne voor op kunnen zetten. Zo zorg je ervoor dat er waardevolle content voor onze doelgroepen op diverse platforms wordt gedeeld.


Ook binnen ons partnernetwerk houd jij je bezig met het maken van waardevolle content met als doel het vergroten van de merkloyaliteit. Dit doe jij door continu te laten zien welke waarde wij bieden aan eindgebruikers, dat verhaal kan jij als geen ander vertellen.


Workspace 365 heeft internationale ambities. Naast Nederland zijn we ook gevestigd in de UK. We maken marketing schaalbaar, en zijn veel in gesprek met Engelse partners en klanten. Dit betekent dat jij jouw content ook vertaalt naar het Engels of dat Engelse content vertaalt naar het Nederlands. So yes, English is a must for this position!

Vereisten

Wat verwachten we:

 • Schrijven is écht jouw ding. Zowel informatief als commercieel.
 • Je werkt zelfstandig, bent pro-actief en zoekt de samenwerking en verbinding op met andere collega’s binnen en buiten het marketingteam
 • Je bent een ster in de Nederlandse taal, Engels kan je professioneel schrijven.

Als jij denkt dat je vanuit deze rol kan bijdragen aan onze missie, nodigen we je graag uit om te solliciteren. Ook als je voor je gevoel niet helemaal voldoet aan de functie-eisen. We kijken verder dan ervaring of diploma's. Voor ons ben jij belangrijk, we maken het graag persoonlijk en gaan graag met jou in gesprek over je normen, waarden en ambities. Onderzoek wijst uit dat collega's met verschillende culturen, achtergronden, identiteit of ervaringen zorgen voor betere resultaten. Wij zorgen graag voor een inclusieve cultuur en denken dat jij ons kan helpen om dit te creëren.


Dus bij twijfel: DOEN! We kijken er naar uit om met je in gesprek te gaan.


Wat kan je van ons verwachten?

 • Een scale-up omgeving waar geen dag hetzelfde is. 
 • Een functie met vrijheid & verantwoordelijkheid.
 • Een passend salaris.
 • Kansen om je kennis en ervaring internationaal uit te breiden. Manchester is de eerste stap, maar we hebben grotere ambities!
 • Werken in een down-to-earth werkomgeving. Geen strakke hiërarchische lijnen, maar kort en bondige communicatie en direct resultaten zien.
 • Flexibiliteit: werken vanuit huis, kantoor, de klant of een koffiebar. Aan jou de keus!
 • Aandacht voor vitaliteit, met een bootcamp op donderdagmiddag, elke maand een Mental Health item en een kast vol interessante boeken voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Opleidingsbudget van 1000 euro per jaar.
 • 25 vakantiedagen en door middel van ons referral & vitaliteit programma kans om dit uit te breiden.

Benieuwd naar meer? Neem eens een kijkje op onze careerpage waar je veel verhalen van onze collega's vindt of kijk op ons Instagram account voor een eerste sfeerimpressie.


Verder leg ik je graag telefonisch nog meer uit over de rol en onze organisatie. Dus heb je vragen, laat het weten! Je kan mij bereiken op 06 38 06 38 39. Direct overtuigd? Dan ontvang ik graag je cv via [email protected].

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar

Toch niet de vacature die bij jou past?

Stuur ons een open sollicitatie