Head of Growth (sales)

Job description

Workspace 365 is op zoek naar een Head of Growth. Wij zijn een snelgroeiende organisatie in de scale-up fase, met grote ambities. Deze rol is gericht op het verder opbouwen en inrichten van onze sales machine, verdeeld over meerdere landen. Een jonge en ambitieuze organisatie, die graag de next step zet. Ben jij de aangewezen persoon om die stap te zetten met ons Growth team?


Workspace 365

Wij maken het verschil in de markt door middel van de adaptive workspace. Het doel is om organisaties het zo eenvoudig mogelijk te maken om met verschillende applicaties te werken en op die manier bij te dragen aan het optimaliseren van het primaire werkproces van de klant. Wij dromen niet alleen groot, wij gedragen ons hier ook naar. Om als geheel te groeien, bieden we volop gelegenheid voor persoonlijke groei en training. Flexibiliteit is niet iets wat we bieden, het is wie we zijn. We zijn ambitieus, maar toegewijd en maken altijd ruimte voor quality time met collega's en om onze prestaties te vieren.


Onze focus ligt op de gezondheidszorg, het onderwijs en de overheid. Een lange adem is soms noodzakelijk: gemiddeld duren de salestrajecten tussen de 6 en 12 maanden. Workspace 365 werkt daarnaast ook samen met partners om klanten goed te kunnen bedienen. Het Growth team waar jij leiding aan gaat geven bestaat op dit moment uit 7 collega’s, verdeeld over binnen- en buitendienstfuncties. In de aankomende periode zal jouw team uitgroeien tot 15 à 20 collega’s over meerdere kantoren, ook in het buitenland!

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving


Jouw functie

Als Head of Growth binnen Workspace 365 geef je direct leiding aan het Growth team. Je coacht en begeleidt het team en zorgt ervoor dat zij zich verder kunnen ontwikkelen. Je vervult bij de grotere sales trajecten een ondersteunende rol. Verder speel je de informatie vanuit de markt door naar de organisatie, ziet kansen en vertaalt dit door naar nieuwe oplossingen. Jij durft beslissingen te maken voor de korte en lange termijn. Dat betekent dat je in kaart kan brengen wat de prognose is, hier doelen voor opstelt en weet wat je daarvoor moet doen en wat je daar eventueel ook voor moet laten. Je bewandelt je eigen pad, neemt het team daarin mee en kan daardoor de organisatie verder laten groeien. Samen met jou werken we graag toe naar de 1 miljoen eindgebruikers.


De groei zal niet alleen direct zichtbaar zijn in jouw huidige team, maar ook in jouw toekomstige teams. Want jij zal aan het roer staan bij de ontwikkeling van onze twee nieuwe kantoren in het buitenland. En ja, je leest het goed. Buitenland! Je start in Engeland en zodra dit kantoor staat mag je direct door naar Amerika. Er is maar weinig tijd om op adem te komen van deze ervaring, maar tijd voor een feestje, die maken wij zeker vrij! Je zal een actieve rol hebben in het wervingstraject voor deze kantoren. Jij weet wie je nodig hebt voor het team en kan je collega’s op de juiste plek inzetten. Jij zal (op afstand) sturing geven aan deze internationale teams, durft taken te delegeren en kan voor jezelf eenvoudig prioriteiten stellen.


Om dit alles te kunnen bereiken, zijn er goed lopende processen nodig. Met jouw analytische vermogen en ervaring ben je in staat om het salestraject te optimaliseren. Je ziet knelpunten, durft de vinger op de zere plek te leggen en weet vervolgens ook hoe je dit moet aanpakken.


Als Head of Growth zal je daarnaast ook onderdeel worden van de Super Circle, ook wel het MT genoemd.

Requirements

Kwalificaties

De Head of Growth die wij zoeken beschikt over de volgende kwaliteiten en competenties:

 • Je bent commercieel gedreven en in staat je visie en aanpak omtrent sales over te brengen aan het team.
 • Je hebt leidinggevende ervaring, durft eigen paden te bewandelen en kan (op afstand) sturing geven aan een hoogopgeleid en ambitieus team.
 • Je hebt ervaring binnen een start-up of scale-up en weet wat het betekent als Workspace 365 snel gaat groeien en gaat opschalen.
 • Ervaring met SaaS is een absoluut pré, anders is ervaring met consultative selling een must.
 • Met onze internationale ambities is het spreken van de Engelse taal een harde eis.


Wat we jou bieden

 • De mogelijkheid om mee te bouwen aan de verdere groei van Workspace 365;
 • Kans om jouw internationale ambities te ontdekken;
 • Een ambitieus en informeel team, legendarische uitjes en festiviteiten;
 • Flexibele werktijden en veel vrijheid;
 • Een mooi salaris en alle faciliteiten om je werk goed uit te voeren zoals een auto, laptop en telefoon;
 • 25 vakantiedagen, mits je ons niet al te jaloers maakt met mooie foto’s.


Spreekt Workspace 365 en de functie van Head of Growth jou aan?

Wij zien jouw sollicitatie graag tegemoet! Voor vragen kan je terecht bij Ingrid van den Rijen. Zij is te bereiken via ingrid@workspace365.net of op 06 11 13 14 64.