UI Designer

Job description

Workspace 365 is een digitale werkplek die continu evolueert. Als onze UI Designer ben jij het creatieve brein dat de interface van nieuwe functionaliteiten binnen ons succesvolle softwareproduct vormgeeft. Daarmee bied je wereldwijd 225.000 gebruikers een plezierige werkervaring!

Jij houdt ervan om in de huid van gebruikers van Workspace 365 te kruipen. Empathie is het sleutelwoord! Dankzij subtiele veranderingen in bijvoorbeeld kleur en typografie weet jij mensen tot acties aan te zetten die hun werk gemakkelijker maken.


Met mensen werken vind jij dan ook leuk. Je hebt regelmatig contact met gebruikers van ons product, legt jouw designs voor en test of ze het gewenste effect hebben. Op die manier werk je steeds aan verbeteringen van de user interface van Workspace 365.


Net als de toekomst zijn de evoluties binnen Workspace 365 niet te voorspellen. Ons product is continu in beweging. Dat maakt het juist zo spannend en tof om eraan te werken. Jij krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid om je creativiteit erop los te laten. Dat stimuleren wij juist. Jij bent aan zet!


Sterker nog: jij krijgt een verantwoordelijke rol in het door ontwikkelen van de visuele branding van Workspace 365. Dat vraagt ook om visie: waar moet ons product naartoe? Welke kleuren, vormen en typografie horen daarbij?


Het mooie is: Workspace 365 is een heel uitgebreid product met veel verschillende functionaliteiten. Van een agenda tot e-mail en van een dashboard tot een activiteitenlijn: het zit er allemaal in. Als UI Designer word jij voor elke toegevoegde of doorontwikkelde functionaliteit en feature steeds opnieuw uitgedaagd en getriggerd om het beste uit jezelf te halen. Dat verveelt nooit!


Je hebt een scherp oog voor detail en bent sterk in kleur en typografie. Ervaring met zowel web als mobile design en tools als Photoshop, Illustrator, InDesign en Figma of Sketch is een must. Het is daarnaast belangrijk dat je je werk overtuigend kunt presenteren en gemaakte keuzes kunt onderbouwen, óók in het Engels.


Je werkt nauw samen met onze UX Designer en Front-end Developers. Kennis van HTML, JavaScript en CSS is daarom nice to have. Samen houden jullie de designtrends in de gaten en doen jullie research om tot het beste resultaat te komen.
Over Workspace 365
Workspace 365 is een jong en fris bedrijf dat snel groeit. De organisatie waarin je terechtkomt is dynamisch, innovatief en vooruitstrevend. Wij zijn ambitieus, stellen harde doelen en nemen onze verantwoordelijkheid daarvoor, maar als we die behalen vieren we dat met elkaar. Dedicate to celebrate. Wij bieden onze mensen graag vrijheid en zijn flexibel!

Requirements


Wat we van jou verwachten
Een afgeronde HBO /WO opleiding en/of gelijkwaardig denkniveau;
- Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring als UI/Visual designer;
- Ervaring met web- en mobile design;
- Kennis van UI principles en technieken;
- Sterke typografie, lay-out en visual design skills;
- Uitstekende communicatie- en presentatievaardigheden;
- Proactieve en zelfstandige houding;
- Ruime ervaring met ontwerptools als Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Balsamiq en Adobe XD/Sketch/Figma;
- Kennis van design deliverables: sitemaps, user flows, wireframes, lo-fi en hi-fi lay-outs en prototypes;
- Kennis van HTML, CSS en JavaScript is een plus.Wat het extra leuk maakt om bij ons te komen werken
- Een ambitieus en informeel team, legendarische uitjes en festiviteiten;
- Flexibele werktijden en veel vrijheid;
- De kans om een grote impact te hebben op de groei van ons bedrijf;
- Veel mogelijkheden voor professionele en persoonlijke ontwikkeling;
- Een mooi salaris en goede bonusregeling;
- 25 vakantiedagen, mits je ons niet al te jaloers maakt met mooie foto’s;
- Om je te blijven ontwikkelen bieden we je cursussen, coaching en onbeperkt gratis boeken aan (je krijgt hiervoor een Kindle). 


Spreekt Workspace 365 jou aan?
Perfect! Wij zien jouw sollicitatie graag tegemoet!
Kijk voor meer informatie over Workspace 365 en de vacature op onze website: jobs.workspace365.net , e-mail naar: work@workspace365.net, of neem contact op met Jamy op het telefoonnummer +316 162 131 83.Jamy Pot
Talent Spotter
+316 162 131 83
work@workspace365.net