Skip to content

Als vrouwelijke young professional in de IT

Wie zijn de mensen achter ons product en wie werken er elke dag hard om een happy work life te creëren bij onze klanten, partners én zichzelf? In de reeks "meet the game changers" duiken we in de ervaringsverhalen van onze Workspace 365 collega's.

Lees hier het verhaal van onze collega Merel, werkzaam als Product Marketeer.

Direct uit de collegebanken het werkende leven in. Merel ronde in 2021 haar studie Communicatie en Multimedia Design af en zette een berichtje met toffe video op LinkedIn: "baan gezocht!" Workspace 365 sprong er voor haar uit, om een aantal redenen.

De zoektocht naar een baan

"Ik was heel bewust op zoek naar een jong bedrijf, waar ik mijn creativiteit kwijt kon en waar ik zou samenwerken met jonge mensen. Ik kleur niet graag binnen de lijntjes en wil mijzelf graag blijven ontwikkelen. Na een aantal gesprekken bij Workspace 365 kwam ik er achter dat zij eigenlijk alles hadden wat ik zocht."

Laagdrempelig contact

Directe collega's in het zelfde schuitje, dat schept een band. "Er zijn meer mensen die ook direct vanuit school bij Workspace 365 zijn gestart of die net hun 2e of 3e stap hebben gezet. Zowel op inhoudelijk als op persoonlijk vlak is er veel betrokkenheid. Je gaat een keer met elkaar naar de kroeg of je deelt ervaringen op professioneel vlak. Zowel gerelateerd aan Workspace 365 als daarbuiten. Zo doe ik naast mijn werk bij Workspace 365 ook freelance opdrachten. Een andere collega ook. Daar sparren we wel eens met elkaar over. Het is leuk om te zien dat we als collega's van elkaar weten wat er speelt in het leven."

Leren en ontwikkelen bij Workspace 365

De IT-wereld was nieuw voor Merel. Haar broertje werkt binnen deze branche, maar zijn verhalen, daar begreep ze niet altijd iets van. "Ik dacht net als Pippi Langkous: ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan. Het hielp mij enorm dat er veel jonge mensen werken. Daardoor voelde ik geen hoge drempel om iets te vragen aan andere. Zowel binnen mijn eigen team, als daarbuiten. Iedereen wil je graag dingen uitleggen vanuit zijn of haar eigen expertise. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik nu op het terras kan meepraten over een VDI aansluiting. Wie had dat gedacht!"

Vertrouwen krijgen, verantwoordelijkheid nemen

Echter is de IT toch een beetje bijzaak. Merel is vanuit haar rol voornamelijk bezig met teksten, video's, animaties en afbeeldingen. "Ik vind het erg fijn dat er vanaf de eerste dag ontzettend veel vertrouwen gegeven wordt. Je kan zelf dingen uitzoeken, oppakken en aanvliegen. Dat heb ik tijdens mijn stages bijvoorbeeld wel anders ervaren. Hier kan ik echt een bijdragen leveren en voel mij daardoor ontzettend betrokken."

Empower People

De combinatie van leren, ontwikkelen en plezier maken met collega's is de sleutel tot succes bij Merel. "Dat is voor mij Empower People. Mensen in hun kracht zetten, vertrouwen geven en de mogelijkheid bieden om van elkaar te leren. Dat wordt enerzijds gefaciliteerd door Workspace 365 met bijvoorbeeld een inspirerende Monthly, maar gelukkig wordt er vanuit collega's zelf ook initiatief genomen door bijvoorbeeld het organiseren van een wintersport. Binnen Workspace 365 word ik elke dag weer in mijn kracht gezet en dat werkt heel fijn!"

Merel Saarloos

Product Marketeer

Ook als young professional jezelf doorontwikkelen binnen Workspace 365?

Bekijk de mogelijkheden