Skip to content

Een aansturende rol binnen een internationale scale-up

Wie zijn de mensen achter ons product en wie werken er elke dag hard om een happy work life te creëren bij onze klanten, partners én zichzelf? In de reeks "meet the game changers" duiken we in de ervaringsverhalen van onze Workspace 365 collega's.

Lees hier het verhaal van onze collega Sarah, gestart als Head of Talent & HR en nu werkzaam als COO.

Werken binnen een scale-up was niet onbekend voor Sarah. Voor haar een bewuste keus om bij zo'n type organisatie te werken. Hetgeen waar zij energie van krijgt, vindt zij terug in de cultuur van Workspace 365 en haar rol als Head of Talent & HR en later COO. Maar wat kan je dan eigenlijk verwachten binnen een scale-up en het Management Team van Workspace 365?

De touwtjes in handen nemen

"Ik ben sinds 1 januari 2021 in dienst bij Workspace 365. Ik word enthousiast van generalistische functies en weinig kaders. Echt impact kunnen maken en direct resultaat zien vind ik leuk. Daarbij krijg ik het meeste energie van vrijheid en verantwoordelijkheid. Dat proefde ik direct tijdens de sollicitatiegesprekken die ik had. Ik mocht delen wat mijn visie op HR en Recruitment was. Daarna kreeg ik de boodschap: jij gaat het voor ons regelen, toch? Daar word ik heel gelukkig van."

Trial and error

Een organisatie in de scale-up fase moet bij je passen. "Binnen Workspace 365 groeien we erg hard. Vorig jaar januari bestond de organisatie nog uit 1 locatie met 35 collega's. Nu, ruim een jaar later, hebben we drie vestigingen in Nederland, Manchester en Boston en hebben we 80 collega's. Die groei vraagt om flexibiliteit, maar ook om een sterke focus. Het maken van keuzes is essentieel, wat doe ik wel en wat doe ik niet. Er valt namelijk zo veel te doen, maar alles tegelijk werkt niet. In mijn rol word ik gechallenged of ik de juiste keuzes maak. Je moet sterk in je schoenen staan, maar omdat ik weet dat ik gechallenged word, zorg ik ervoor dat ik bewuste en onderbouwde keuzes maak. En dan is het maar gewoon doen, experimenteren. Dat zorgt voor vertrouwen en vrijheid. Natuurlijk gaat niet altijd alles goed, maar fouten maken mag, zolang ik er maar van leer."

Super Circle

Als Head of Talent en HR ben je onderdeel van de Super Circle, ook wel het Management Team van Workspace 365. "Bij Workspace 365 kennen we weinig hiërarchie en dat vinden we ook erg belangrijk. Iedereen is gelijk en ieders mening telt. Als Super Circle vertegenwoordigen we het gehele bedrijf en kijken we overkoepelend naar onze organisatiedoelstellingen. We zijn kritisch naar elkaar en houden elkaar scherp. Het leuke aan de Super Circle vind ik dat er altijd gelachen wordt. We hebben echt plezier met elkaar. Daarbij ben je, naast verantwoordelijk voor je eigen team, ook verantwoordelijk voor bijvoorbeeld team overstijgende investeringen. Die bepalen we echt met elkaar. Zo ontwikkel je je bedrijfskundig steeds verder."

Betrokkenheid en passie

Zoals gezegd, kennen we weinig hiërarchie binnen Workspace 365. Dus de lijntjes zijn kort, met iedereen. "Er werken veel verschillende type mensen bij ons, maar de passie en betrokkenheid is bij iedereen enorm groot. Dat is de energie die je voelt als je kantoor binnenstapt. Iedereen heeft een positieve intentie en wil het beste voor het product en de organisatie. Samen toewerken naar het beste resultaat. De drive hier is echt uniek!"

Sarah van den Born

COO

Start jouw happy work life bij Workspace 365

Bekijk de openstaande vacatures