Overslaan naar content

Na je stage, direct aan de slag als Cloud Support Engineer!

Wie zijn de mensen achter ons product en wie werken er elke dag hard om het IT-landschap te vereenvoudigen door alle applicaties, bedrijfsinformatie en persoonlijke documenten samen te brengen in één adaptieve digitale werkplek. In de reeks "Meet the Game Changers" duiken we in de ervaringsverhalen van onze collega's bij Workspace 365.

Lees hier het verhaal van onze collega Wessel, werkzaam als Cloud Support Engineer.

Begonnen als stagiaire op de servicedesk bij Workspace 365 en ondertussen werkzaam als Cloud Support Engineer. Het snelle schakelen van Workspace 365 zorgde voor een tevreden Wessel, de stage was geregeld én dat hij kon blijven was ook snel beklonken!  

De zoektocht naar een stage

Wessel studeerde ICT-beheer aan het ROC Midden-Nederland. "Ik zocht een afstudeerstage, waarbij ik kon meewerken op een servicedesk. Via mijn netwerk kwam ik in contact met Workspace 365. Hier werd ik verantwoordelijk voor het behandelen van tickets van partners en klanten. Je kan hierbij denken aan inlogproblemen, een error in de documenten app of een gebruiker die niet toegevoegd kan worden. Dit doe ik nog steeds met veel plezier!" 

Wessel werd gedurende zijn stage periode rustig ingewerkt door zijn collega's. "In de eerste week had ik veel trainingen. Zo leerde ik het product en de collega's goed kennen. Daarna ben ik gaan meekijken met een collega en dat werd uitgebouwd naar zelfstandig tickets en telefoon behandelen. Voor mij was dit een hele fijne manier om mijzelf te ontwikkelen. Het vertrouwen dat ik kreeg om later zelfstandig werkzaamheden op te pakken, was heel fijn." 

Vakinhoudelijke & persoonlijke ontwikkeling

Los van een hele hoop technische kennis, heeft Wessel zich ook op persoonlijk vlak kunnen ontwikkelen. "Door ook telefonisch contact met klanten en partners te voeren, heb ik geleerd hoe je goed doorvraagt op een probleem en hoe je een bepaalde boodschap kan overbrengen. Daarbij werk ik ook veel samen met andere circles, zoals Product, dus ook samenwerken is iets waar ik mijzelf in heb ontwikkeld." 

Gelukkig hoefde wij geen afscheid te nemen van Wessel na zijn stageperiode. "De cultuur binnen Workspace 365 is top. Ik voel mij op mijn gemak en het team is niet gestrest, maar heel behulpzaam. Daarbij is er aandacht voor ontwikkeling door middel van de Personal Success Meetings. Ik heb gekeken naar mijn groeipad en mag daardoor ook verschillende Microsoft certificaten halen om mijn kennis te vergroten." 

Formule 1 en potjes tafelvoetbal

 Als je gewend bent om aan je bureau een boterham te eten tijdens de lunch, is het even schakelen bij Workspace 365. "Mijn leidinggevende had aangegeven dat ik geen lunch mee hoefde te nemen op mijn eerste dag. Daar moest ik even aan wennen, maar ik geniet nu erg van lunch, waarbij ik met andere collega's kan bijpraten en een potje tafelvoetbal speel. We spelen ook gemiddeld 1x in de week Formule 1 op de PlayStation met een aantal collega's. Dus los dat het op kantoor leuk is, spreken we elkaar ook los van werk nog geregeld. Dat zorgt voor een fijne sfeer en een fijn team."  

Wessel van de Geest

Cloud Support Engineer

Wil jij ook stage lopen bij Workspace 365 en jezelf blijven ontwikkelen in je eerste échte baan?

Bekijk de mogelijkheden