Skip to content

Doorgroeien binnen Workspace 365

Wie zijn de mensen achter ons product en wie werken er elke dag hard om een happy work life te creëren bij onze klanten, partners én zichzelf? In de reeks "meet the game changers" duiken we in de ervaringsverhalen van onze Workspace 365 collega's.

Lees hier het verhaal van onze collega Liam, werkzaam als Account Executive.

Liam rondde in 2020 zijn studie Commerciële Economie af en startte bij Workspace 365 als Sales Development Representative. Na iets meer dan een jaar groeide hij door naar Account Executive.  

Investeren in je toekomst 

"Tijdens mijn studie heb ik verschillende stages gelopen waarbij de commerciële aspecten mij altijd enthousiast maakten. Ik leerde dat ik klantcontact, het achterhalen van latente pijn en waarde toevoegen aan een bedrijf leuk vindt om te doen. Een rol van Account Manager past daar goed bij. Ik wist dat ik moest starten op een binnendienst om dit te bereiken, ik wilde graag investeren in mijzelf en mijn ontwikkeling." 

Een stevig fundament 

Vanuit zijn rol als Sales Development Representative kon Liam zijn ambities verder vormgeven. "Ik was natuurlijk echt een leek. Dus ik ben gestart met het leren kennen van het product en het in kaart brengen van de sales cyclus.  Uiteraard werd ik goed begeleid en kreeg ik training, maar uiteindelijk moet je het gewoon gaan doen. Meters maken! Ik heb in deze rol echt de basis gelegd voor accountmanagement. Ik heb geleerd welke verdiepingsvragen je moet stellen, hoe je tegenwerpingen weerlegt en zag daardoor ook steeds meer resultaat: bijna 20 new business afspraken per maand. 

Program your dreams 

Liam had een duidelijk doel toen hij startte bij Workspace 365. Doorgroeien naar de functie van Account Executive. "Het werken binnen een scale-up heeft voor en nadelen. Ik denk dat ik snel dingen heb geleerd omdat ik veel nog zelf moest uitzoeken. Maar er lag bijvoorbeeld simpelweg nog geen plan om door te groeien naar Account Executive. Dus heb ik zelf initiatief genomen. Ik ben een plan gaan schrijven om naar die functie door te groeien. Ik ben meer demo's gaan meekijken en ben mij specifiek gaan focussen op fases uit het verkoopgesprek. Op deze manier kon ik mijzelf verder ontwikkelen. Gelukkig zijn we nu ook een aantal stappen verder en wordt er bijvoorbeeld d.m.v. je Growth Card samen gekeken naar jouw doelen en ambities. Zo kan je concreet en gestructureerd je vervolgstap maken." 

Next level 

"Vanuit mijn nieuwe rol merk ik dat ik meer de diepte in ga. Er is meer aandacht voor de inhoud van het product, de details en daardoor natuurlijk ook de techniek. Ik krijg enorm veel energie van het contact met klanten en om te zien dat wij, met ons product en dienst, ze echt verder kunnen helpen. Waar ik eerst alleen een systeembeheerder of IT-manager sprak, zie je dat je aan het eind van het salesproces ook aan tafel komt met directie/raad van bestuur. Zij hebben soms hele andere behoeften of hechten waarden aan andere dingen aan het product. Daarin zit juist de uitdaging. Het achterhalen van latente behoeften bij verschillende personen uit de DMU. 

Een team zijn is veel meer dan alleen hard werken 

Een nieuwe rol brengt nieuwe energie, maar het team is iets waar Liam ook erg gelukkig van wordt. "We hechten als team écht waarden aan elkaar. We hebben een gezamenlijk doel en weten dat we moeten investeren in elkaar, zowel zakelijk als privé. Zo hebben we laatst nog op initiatief van iemand uit het team een militaire training gedaan en ga ik in het weekend wel eens een biertje drinken met een collega in de kroeg. Er worden dingen zoals Mud masters en een skivakantie vanuit de organisatie georganiseerd, maar we bedenken met het sales team zelf ook dingen, om los van werk, elkaar beter te leren kennen. We werken hard, zijn kritisch naar elkaar en durven feedback te geven om beter te worden. We optimaliseren en professionaliseren snel en daar ben ik heel trots op!" 

Liam Landman

Account Executive

Wil jij ook doorgroeien binnen Workspace 365?

Bekijk de mogelijkheden