Overslaan naar content

Vanuit HR perspectief impact maken binnen een scale-up

Wie zijn de mensen achter ons product en wie werken er elke dag hard om het IT-landschap te vereenvoudigen door alle applicaties, bedrijfsinformatie en persoonlijke documenten samen te brengen in één adaptieve digitale werkplek. In de reeks "Meet the Game Changers" duiken we in de ervaringsverhalen van onze collega's bij Workspace 365.

Lees hier het verhaal van onze collega Daphne, werkzaam als Talent Specialist. 

Daphne maakte in juni 2021 de overstap naar Workspace 365. Na ruim 5 jaar gewerkt te hebben als Recruiter bij YoungCapital, wisselde zij de fiets in, voor een auto. Nijkerk was haar nieuwe standplaats, waar zij een combinatie van recruitment en HR-werkzaamheden mocht oppakken.  

Persoonlijke ontwikkeling

"Ik kon altijd op de fiets naar mijn werk. Ging ik dan nu een auto aanschaffen en mijn reistijd verviervoudigen. JA, dat ging ik doen! Mijn gevoel sprak al heel snel. De mensen binnen Workspace 365, de energie, gaven de doorslag. Maar, uiteraard was de uitbreiding van mijn werkzaamheden op HR vlak ook heel belangrijk. Ik mocht mijzelf hier echt verder gaan ontwikkelen in een richting die aansloot op mijn master." 

Daphne heeft de afgelopen jaren de rol van Talent Partner eigen gemaakt. "Het is echt een sneltrein waar ik op ben gestapt. Ik begon met Recruitment en HR, waarbij ik al snel een groot verschil merkte tussen recruitment aan bureauzijde kant en hier. Ik heb hier geleerd om nóg een verdiepingsslag te maken in gesprekken. Ik ging daarbij verschillende HR-vraagstukken oppakken. Er was nog weinig ingericht op HR-vlak, dus ik had veel vrijheid om hier zelf invulling aan te geven." 

Van start-up naar scale-up

En ondertussen zijn er grote stappen gemaakt. "Ik ben trots op het resultaat tot zover. Ik heb echt impact kunnen maken en dat geeft voldoening. Zo heb ik o.a. handleidingen gemaakt, zijn er nieuwe core values ontwikkeld, werken we met persoonlijke ontwikkelgesprekken en is ons HR-systeem geïmplementeerd. Dat maakt het werken voor mij een stuk eenvoudiger, maar ook voor mijn collega's." 

Binnen Workspace 365 staat nog niet alles in beton gegoten. "Als alles vaststaat in strakke regels en beleid, dan past dat niet bij mij. Ik ga in mijn rol uit van vertrouwen. In mijzelf, maar ook in mijn collega's. Dat kan als je staat voor vrijheid en verantwoordelijkheid. Dat is ook de visie die we als Workspace 365 willen nastreven. Op die manier proberen we onze collega's en de organisatie naar het volgende niveau te brengen. Het is heel tof om daar vanuit HR actief aan te kunnen bijdragen." 

Aandacht voor elkaar

Teambuilding is een belangrijk element voor verbinding en vertrouwen. "Binnen de organisatie besteden we veel aandacht aan verbinding. Dat is voor mij echt anders dan bij andere organisaties.  Dat hoeven niet altijd hele grote dingen te zijn. Als er maar aandacht voor elkaar is. Denk aan speed dates met (remote) collega's, borrels, sportactiviteiten en gezamenlijk eten. Workspace 365 is een relatief kleine, maar hechte club met ambitieuze mensen. We zijn nog lang niet klaar met groeien!" 

Daphne van Reeuwijk

Talent Partner

Bouw jij ook mee aan de ontwikkeling van mensen binnen Workspace 365?

Bekijk de mogelijkheden