Overslaan naar content

Content marketing in de IT

Wie zijn de mensen achter ons product en wie werken er elke dag hard om het IT-landschap te vereenvoudigen door alle applicaties, bedrijfsinformatie en persoonlijke documenten samen te brengen in één adaptieve digitale werkplek. In de reeks "Meet the Game Changers" duiken we in de ervaringsverhalen van onze collega's bij Workspace 365.

Lees hier het verhaal van onze collega Kelly, werkzaam als Content Marketeer. 

Kelly studeerde communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. In augustus 2020 sloot ze zich aan bij het marketingteam. Ze twijfelde kort of de IT wel iets voor haar was, maar de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen en de prettige cultuur waren voor haar doorslaggevend om bij Workspace 365 te beginnen. 

De wondere wereld van IT 

Zonder enige kennis van de IT ging Kelly het avontuur aan. "De eerste maanden ben ik heel erg bezig geweest met het leren kennen van de IT-wereld en ons product. Ik kreeg ook de ruimte om te ontdekken welke kant van marketing ik interessant vond. Door een cursus te volgen over Storytelling en mij meer te verdiepen in content marketing, besloot ik mij na drie maanden volledig te focussen op content marketing." 

2023, wat een jaar! 

In de tussentijd heeft Kelly veel verschillende projecten kunnen oppakken als contentmarketeer. "Het afgelopen jaar hebben we met het marketingteam enorme stappen gemaakt. We hebben een hele nieuwe waarde propositie neergezet, gewerkt aan een nieuwe website en een rebranding. Alle content die wij gemaakt hadden in het verleden, moest worden herzien, en er moest veel nieuwe content gemaakt worden. Ik ben trots op het resultaat dat wij als team hebben neergezet. Voor volgend jaar staan er ook leuke dingen op de planning. De website wordt verder geoptimaliseerd, we hebben een nieuwe content en social media strategie en gaan ons meer richten op de samenwerking tussen sales en marketing." 

Terug van weggeweest 

In de afgelopen jaren is Kelly een onmisbare kracht geworden in het marketingteam en heeft ze veel verschillende fases van Workspace 365 meegemaakt. "Workspace 365 heeft best wat groeipijn gehad. Dat is niet vreemd door de groei die we hebben doorgemaakt, maar soms ook ingewikkeld. In mijn tijd bij Workspace 365 heb ik een korte tussenstap gemaakt naar een andere organisatie. Maar na een aantal maanden kwam ik erachter dat Workspace 365 het echt is voor mij. De open cultuur bij is echt bijzonder. Dat werkt voor mij prettig en zorgt ervoor dat ik met plezier naar werk ga. Het was best spannend om weer terug te keren naar Workspace 365, maar het is een hele goede keuze geweest." 

You learn 

De verschillende fases van Workspace 365 hebben ook geleid tot persoonlijke ontwikkeling bij Kelly. “Toen ik direct na mijn studie begon bij Workspace 365 was ik nog niet overtuigd van mijn kennis en kunde en keek ik soms de kat uit de boom. Dat is nu wel anders. Ik ben veel pro-actiever, durf mezelf uit te spreken en het marketingteam is meer zichtbaar in de organisatie. Daardoor heb ik het ook echt naar mijn zin en voel ik dat ik nog steeds vooruitga in mijn ontwikkeling. Ik kijk uit naar wat er nog meer gaat komen!" 

Kelly van der Horst

Content marketeer

Kom impact maken bij Workspace 365

Bekijk onze openstaande vacatures