Overslaan naar content

Je eerste "echte" baan vinden na je stage

Wie zijn de mensen achter ons product en wie werken er elke dag hard om het IT-landschap te vereenvoudigen door alle applicaties, bedrijfsinformatie en persoonlijke documenten samen te brengen in één adaptieve digitale werkplek. In de reeks "Meet the Game Changers" duiken we in de ervaringsverhalen van onze collega's bij Workspace 365.

Lees hier het verhaal van onze collega Reinier, werkzaam als Digital Workplace Expert.

Stage lopen bij Workspace 365 en vervolgens direct kunnen starten met je eerste baan. Dat gebeurde bij Reinier. De grootste les die hij geleerd heeft? Iedereen is gelijk! Benieuwd waar dat vandaan komt en hoe hij dit heeft ervaren? Lees dan verder.

Pre boarding

Nog voordat Reinier gestart was bij Workspace 365, had hij zijn LinkedIn netwerk al vergroot. "Wat ik ontzettend leuk vond om te zien, waren de LinkedIn connectieverzoeken van collega's, nog voordat ik gestart was. Toen het eindelijk zo ver was dat ik mocht beginnen, stapte ik het kantoor binnen en groette iedereen mij met: Hi Reinier! Het is super persoonlijk en daardoor voelde ik mij gelijk op mijn gemak."

Onboarding

Bij de start van Reinier werd en direct een buddy aangewezen voor hem. "Ik vond het heel fijn om naast mijn manager, ook een buddy te hebben waar ik naar toe kon gaan voor vragen. Niks was te gek en ik voelde mij erg gehoord en begrepen. Zo ben ik stapsgewijs meegenomen in het product en de sales aanpak binnen Workspace 365."

De kerst op de taart

Na de stageperiode van Reinier, lag er een contract voor hem klaar. "Gedurende mijn stage voelde ik de toegevoegde waarde die ik kon leveren in het team en voor de organisatie. Dat is heel fijn. Ik ben gegroeid als mens én vakinhoudelijk en ik ben trots dat dit heeft geleid tot een contract."

Werken met vrienden

Iedereen krijgt in zijn onboarding een meeting met Erik, de founder van Workspace 365. "Ik dacht dat ik een heel formeel gesprek zou hebben met 'de grote baas'. Maar het was een super leuk informeel gesprek over de groei van Workspace 365 en hoe de organisatie is ontwikkeld. Op persoonlijk vlak klikt het super goed met iedereen. De rol is wellicht vergelijkbaar als bij andere bedrijven, dus dan maakt cultuur het verschil. We werken hard, stimuleren elkaar in het team maar staan ook graag ons hoofd even leeg te maken aan de tafeltennistafel. Een super fijne balans."

Ontwikkeling en groei

Een contract krijgen, is één. Maar een contract tekenen, is twee. "Ik wilde graag blijven werken binnen Workspace 365. Ik heb hier geleerd dat iedereen gelijk is, ongeacht ervaring of achtergrond. Mijn mening telt ook, ook toen ik stage liep. Er wordt naar mij omgekeken binnen het bedrijf. Dat is voor mij erg belangrijk! Zo wordt er samen met mij gekeken naar vervolgstappen binnen de organisatie en zolang ik blijf groeien en met plezier naar mijn werk ga ben ik helemaal happy."

Reinier Bakker

Digitale Werkplek Expert

Kom impact maken bij Workspace 365

Bekijk de openstaande vacatures