Overslaan naar content

Welcome to the Netherlands

Wie zijn de mensen achter ons product en wie werken er elke dag hard om het IT-landschap te vereenvoudigen door alle applicaties, bedrijfsinformatie en persoonlijke documenten samen te brengen in één adaptieve digitale werkplek. In de reeks "Meet the Game Changers" duiken we in de ervaringsverhalen van onze collega's bij Workspace 365.

Lees hier het verhaal van onze collega Roman, werkzaam als QA Engineer.

Roman startte in april 2013 bij Workspace 365. Dat betekent dat hij bijna zijn 10 jarig jubileum viert bij ons! En daar zijn wij maar al te blij mee. Roman werkt als QA engineer in het Product team en startte zijn Workspace 365 carriere toen der tijd in Oekraine. Tegenwoordig woont hij samen met zijn vrouw en hond in Nederland. Benieuwd hoe hij het ervaren heeft om een lange periode remote te werken voor een Nederlandse tech start-up en vervolgens te verhuizen naar een compleet nieuw land? Lees hier zijn verhaal!

Waar het allemaal begon

Workspace 365 had in 2013 een kantoor in Oekraine, waar Roman onderdeel van werd. Hij leerde de organisatie via een vriend kennen. "Ik had een studie in de richting van IT gedaan, maar was op dat moment niet werkzaam in de branche. Ik hoorde dat Workspace 365 een QA engineer zocht en zij hebben mij de kans gegeven om mijzelf te ontwikkelen in deze rol."

Everything simplified

Roman is als QA engineer verantwoordelijk voor het testen van ons product. "Ik test alle nieuwe functionaliteiten. Ik onderzoek of het goed werkt, of het samen gaat met de andere integraties binnen de applicatie en waarborg de kwaliteit waar we voor staan. Ik kijk ook of het gebruiksvriendelijk is en of de uitstraling aansluit bijvoorbeeld. Ik vind mijn werk heel leuk om te doen, omdat je echt naar het product kijkt en continue bezig bent met verbeteringen."

Remote werken

Roman heeft het product zien ontwikkelen de afgelopen jaren, maar ook de organisatie. Want werken in een Nederlandse start-up, hoe is dat nou eigenlijk? "Ik begon natuurlijk op het kantoor in Oekraïne. Vervolgens werd het een remote functie, waarbij ik wel 1 of 2 keer per jaar naar Nederland ging. Dat was heel leuk en zorgde ervoor dat ik mij verbonden bleef voelen met de organisatie. Het jaarlijkse uitje op de Botter is iets wat mij altijd bij blijft."

Diversiteit

Binnen het Product team van Workspace 365 werken veel verschillende nationaliteiten. "Het is een fijn team om in te werken. Je leert veel van de verschillende culturen, maar kan ook met elkaar het soms eens hebben over de gekke gewoontes van de Nederlanders. Daarbij werken veel collega's in het team volledig remote. Ook werkinhoudelijk is het heel prettig werken. Het is echt bijzonder om te zien hoe we met elkaar kijken naar verbeteringen en mogelijkheden. Niemand veroordelen als er een fout is gemaakt, maar echt kijken naar de oplossing. Dat zorgt voor een vertrouwde omgeving waarin je veel kan leren."

Welkom in Nederland

In 2022 is Roman samen met zijn vrouw naar Nederland verhuisd. "De aanleiding voor de verhuizing was verschrikkelijk, maar ik heb het goed naar mijn zin in Nederland. Ik leer kleine woordjes, zoals goedemorgen en dankjewel, kan op de fiets naar kantoor en ervaar de mensen als heel gastvrij. Workspace 365 heeft een belangrijke bijdragen geleverd in het papierwerk en om de verhuizing mogelijk te maken en daar ben ik heel dankbaar voor."

Roman Zabrovskiy

QA Engineer

Wil jij ook verder bouwen aan ons product ?

Bekijk de mogelijkheden