Overslaan naar content

Als vrouw in het Product team

Wie zijn de mensen achter ons product en wie werken er elke dag hard om het IT-landschap te vereenvoudigen door alle applicaties, bedrijfsinformatie en persoonlijke documenten samen te brengen in één adaptieve digitale werkplek. In de reeks "Meet the Game Changers" duiken we in de ervaringsverhalen van onze collega's bij Workspace 365.

Lees hier het verhaal van onze collega Grietje, werkzaam als product owner.

12 jaar lang werkte Grietje met veel plezier en passie bij eenzelfde organisatie. In maart 2021 maakte zij de overstap naar Workspace 365 en voegde zij zich als Product Owner aan het Product team.

Innovatie  

Als Grietje de overstap naar een andere organisatie zou maken, wist zij dat het Workspace 365 zou zijn. "Het product dat Workspace heeft ontwikkeld is ontzetten innovatief én blijft constant in ontwikkeling. Daarbij is het een jonge, flexibele en enthousiaste organisatie. Die combinatie zorgde voor mijn interesse.”

Eigen invulling geven aan je functie

Binnen Workspace 365 kreeg Grietje de ruimte om zichzelf verder te ontwikkelen. "De rol van Product Owner werd, voordat ik startte, parttime en tijdelijk ingevuld. Het was lang geleden dat iemand zich er fulltime op had gestort. Dat had voor- en nadelen. Er waren bijvoorbeeld wat zaken blijven liggen, maar ik kon ook de functie zelf invulling gaan geven. Gezamenlijk zijn we de functie gaan afbakenen en ik heb de wensen bij het team opgehaald. Dat zorgde voor structuur en vrijheid en gaf mij de mogelijkheid om steeds meer werkzaamheden op te pakken en eigen te maken. Als ik nu terugkijk op het eerste jaar dat ik hier werk, dan zijn we echt een stuk professioneler geworden en hebben we o.a. in de planning grote stappen gemaakt."

Af en toe even omkijken

Terugkijken is sowieso goed om te doen. Binnen Workspace 365 gaat alles zo snel, dat je soms bijna vergeet hoeveel resultaat er geboekt is. "Het Product team heeft natuurlijk heel veel invloed op de ontwikkeling van de Workspace. Je zit echt heel dicht bij het vuur. Doordat wij werken vanuit agile principes, nemen we onder andere iedere sprint de tijd om met elkaar terug te kijken en te reflecteren op de samenwerking en het opgeleverde resultaat. Dan zijn we zeker trots met en op elkaar."

Internationaal team 

Zeggen wat goed gaat en wat beter kan, zorgt voor een goede samenwerking. Die is binnen het Product team zeker aanwezig. "We hebben best een aantal collega's in het buitenland werken, maar dat belemmert ons niet. Dat gaat eigenlijk heel goed. We groeien ook nog steeds als organisatie. Zo hebben we de afgelopen periode bijvoorbeeld veel nieuwe developers aangenomen. Je ziet dat de collega's die al wat langer bij Workspace 365 werken, de nieuwe collega's helpen. Er wordt met elkaar gekeken naar mogelijkheden om het product nog beter te maken. Er wordt altijd gekeken naar het resultaat. Dat werkt heel fijn."

Vrouwen in de IT

En dan stippen we toch nog even het onderwerp: vrouw in de IT aan. "Haha, ja ik merk niet zo veel van het feit dat ik één van de weinige vrouwen binnen het Product team ben. Ik wil wel graag dat er meer vrouwen onderdeel worden van dit team. Vrouwen denken vaak anders dan mannen. Niet beter of slechter, maar voor de balans en een andere visie, lijkt mij dat heel waardevol. Dus wees welkom dames, je zal niet teleurgesteld worden."

Grietje Klapwijk

Product Owner

Wil jij ook verder bouwen aan ons product ?

Bekijk de mogelijkheden