Overslaan naar content

Stage lopen, maar geen stagiaire zijn

Wie zijn de mensen achter ons product en wie werken er elke dag hard om het IT-landschap te vereenvoudigen door alle applicaties, bedrijfsinformatie en persoonlijke documenten samen te brengen in één adaptieve digitale werkplek. In de reeks "Meet the Game Changers" duiken we in de ervaringsverhalen van onze collega's bij Workspace 365.

Lees hier het verhaal van onze collega Janou, werkzaam als marketing intern.

Janou zit in zijn laatste jaar van de studie Commerciële Economie, die hij volgt op het Windesheim College. Zijn specialisatie is gericht op verkoop. In zijn onderzoek bij ons combineert hij Marketing en Sales. Hij deelt zijn stage-ervaring!

Je maakt maar 1x een eerste indruk

De eerste indruk is belangrijk, zo beaamt Janou. "Na het eerste contact met Workspace 365 was het gevoel heel goed. Iedereen die ik sprak was enorm spontaan en er was veel energie. Dat past goed bij mij als persoon, waardoor ik mij snel op mijn gemak voelde. Ik zag op kantoor ook gelijk de tafelvoetbaltafel staan en ondanks dat je voor werk komt, is het ook fijn om te zien dat er tijd en ruimte is om plezier te maken met elkaar."

Empower People

Een van de kernwaarden van Workspace 365 is Empower People. "Ik vond het ontzetten fijn dat er meegedacht werd over mijn onderzoeksvraag. Er is veel flexibiliteit. Samen keken we naar de beste invulling voor Workspace 365 en wat school wenste. Daarbij wilde ik bijvoorbeeld alleen onderzoek doen en niet meewerken. Dat was prima. Ik woon nog in een studentenhuis en het is thuis niet altijd rustig genoeg om goed te kunnen werken. Dus ik heb ook de mogelijkheid gekregen om eventueel op andere tijden of dagen op kantoor te werken als dat voor mij handig uitkomt. Dat is superfijn!"

Stage lopen, maar geen stagiaire zijn

Iedereen is gelijk. Dat vinden we erg belangrijk. "Ik vond het heel fijn dat ik niet anders werd behandeld dan andere collega's. Soms hoor je nog wel eens dat je als stagiaire de vervelende klusjes mag oppakken, maar hier geldt dat echt niet. Tijdens Marketing overleggen werd ik bewust aangehaakt, omdat iedereens mening belangrijk was. We lunchen ook allemaal met elkaar tijdens de pauze. Zo is het makkelijk om ook even contact te leggen met andere collega's uit andere teams. Zo wordt je eenvoudig écht onderdeel van het team."

Nieuw in de softwarebranche

Workspace 365 heeft een technische oplossing. Dat kan best even lastig zijn in het begin. "Ik had nog niet veel kennis of ervaring met IT, het product eigen maken is dan best lastig. Gelukkig heb ik veel hulp gekregen vanuit het team. Zowel binnen mijn eigen marketingteam, maar ook vanuit andere circles. Je kan bij iedereen even binnenlopen. Dat zorgde ervoor dat ik uiteindelijk genoeg informatie had voor mijn scriptie en mijn stage goed heb kunnen afronden."

Janou Smid

Stagiaire marketing team

Wil jij ook stage lopen bij Workspace 365?

Bekijk de mogelijkheden