Overslaan naar content

Een sales stage bij een scale-up

Wie zijn de mensen achter ons product en wie werken er elke dag hard om het IT-landschap te vereenvoudigen door alle applicaties, bedrijfsinformatie en persoonlijke documenten samen te brengen in één adaptieve digitale werkplek. In de reeks "Meet the Game Changers" duiken we in de ervaringsverhalen van onze collega's bij Workspace 365.

Lees hier het verhaal van onze collega Jarno, werkzaam als Digitale Werkplek Expert.

Jarno studeert commerciële economie aan het Windesheim college in Zwolle. Het laatste jaar van zijn studie bestaat uit een stage, waarbij hij het eerste half jaar meewerkt binnen het Growth (sales) team en het tweede half jaar onderzoek doet.

De basis voor sales

Tijdens zijn stage in het tweede jaar van zijn studie, kwam Jarno in aanraking met sales. Het was voor hem een bewuste keus om hier weer een stage in te zoeken. "Ik begon met een meewerkstage binnen het Growth team, in de rol van Sales Development Representative. Daarnaast volgde ik nog één dag college. In deze periode was alles gericht op sales, ik leerde bijvoorbeeld veel over gesprekstechnieken op school, maar ook vanuit Workspace 365 werd ik goed begeleid. We hadden dagelijks een call training en luisterden veel gesprekken terug. Ik kreeg  tips en feedback en er was ook de ruimte om mijn ideeën met andere te delen. Ik kon alles gelijk toepassen in de praktijk, waardoor ik zag dat ik mijzelf ontwikkelde op commercieel vlak. De functie van Sales Development Representative wordt vaak onderschat, maar van niks chocolade maken is makkelijker gezegd dan gedaan. Het zorgt voor een hele goede basis."

Iedereen is gelijk

Binnen Workspace 365 ben je als stagiaire gelijk aan alle andere collega's. "Je krijgt echt je eigen verantwoordelijkheid, je eigen taken en deadlines. Op deze manier draag je echt bij aan de verdere groei van de organisatie en dat voel heel goed. Je krijgt ook een eigen groeiplan. Ik wil graag doorgroeien naar de functie van Account Executive en daar werken we ook met elkaar aan. "

Bijdragen aan het grote geheel

Ondertussen is Jarno bezig met zijn onderzoeksstage. Hiervoor neemt hij het salesproces onder de loep. "Ik bekijk op dit moment de sales cycli, specifiek gericht op de zorgsector. Ik onderzoek de acties die wij doen, welke waarden en belangen de klant heeft en hoe dat aansluit op onze waard propositie. Mijn bevindingen schrijf ik op in een advies, met als doel het salesproces efficiënter in te steken. Het onderwerp is heel relevant en actueel voor Workspace 365, dus daardoor ben ik extra gemotiveerd. Ik weet zeker dat ik van toegevoegde waarde ben met dit onderzoek."

Van beleggen tot potjes racen

Los van de werkzaamheden, zit Jarno ook goed op zijn plek als het gaat om bedrijfscultuur. "Workspace 365 heeft een enorm informele sfeer. Binnen het Growth team voelt het alsof ik ook echt met vrienden werk. We kunnen zowel professioneel als privé goed opschieten. We weten wat er speelt bij elkaar. Ik spar geregeld met een collega over beleggen, omdat we dat beide doen. Maar er zijn ook een aantal collega's buiten het Growth team die bijvoorbeeld van racen houden. Dus organiseren we wel eens een avondje op de PlayStation met elkaar. Zo verbind je eenvoudig met elkaar. Ik raad een stage bij Workspace 365 echt aan als je vrijheid, verantwoordelijkheid en een gezellige bedrijfscultuur kan waarderen!

Jarno Viveen

Growth stagiaire

Wil jij ook stage lopen bij Workspace 365?

Bekijk de mogelijkheden