Overslaan naar content

Kansen en mogelijkheden in het sales team van Workspace 365

Wie zijn de mensen achter ons product en wie werken er elke dag hard om het IT-landschap te vereenvoudigen door alle applicaties, bedrijfsinformatie en persoonlijke documenten samen te brengen in één adaptieve digitale werkplek. In de reeks "Meet the Game Changers" duiken we in de ervaringsverhalen van onze collega's bij Workspace 365.

Lees hier het verhaal van onze collega Stan, werkzaam als Digitale Werkplek Expert.

Direct na zijn opleiding startte Stan bij Workspace 365 als Digitale Werkplek Expert. Vers van de pers, klaar om zijn kennis op het gebied van sales en marketing toe te gaan passen in het werkveld. Waarom koos hij voor Workspace 365 en wat betekent het voor hem om binnen een scale-up te werken?

Cultuur

 "Ik kon mijzelf goed vinden in de cultuur en waarden van de organisatie. Wat in de basis neerkomt op hard werken, maar ook plezier maken. Dus doelen stellen, reflecteren op je werkzaamheden, elkaar van feedback voorzien, maar ook ontspannen een potje tafeltennissen. Dat past bij mij als mens."

You learn                                                                                                                            

Stan heeft zichzelf razendsnel kunnen ontwikkelen binnen de organisatie. Zelf kansen creëren en vertrouwen krijgen staat hierin centraal. "Het eerste half jaar ging enorm snel. Ik kon veel leren over gesprekstechnieken en leerde het product en de verschillende sectoren waar we actief in zijn kennen. De organisatie groeide door, waardoor het team ook groter werd. Er ontstond behoefte aan een team captain, iemand die verantwoordelijk was voor het verzorgen van de call training en de ontwikkeling van het team. Daar werd ik voor gevraagd."

Let’s go dacht Stan! Een kans die hij met beide handen heeft aangepakt. " Ik heb nooit onder stoelen of banken geschoven dat ik mijzelf op het gebied van leiderschap zou willen ontwikkelen. Ik kon niet wachten om deze nieuwe uitdaging op te pakken. Ik vond het heel leuk dat ik nieuwe verantwoordelijkheden erbij kreeg. Op deze manier kreeg ik ook de waardering en het vertrouwen vanuit de organisatie voor mijn werk, dat was heel fijn. Ik heb in de nieuwe rol geleerd om mensen te moeten aanspreken als er verbetering mogelijk was, maar ook kunnen complimenteren op het moment dat je groei en ontwikkeling ziet."

Everything simplified

Als de organisatie verandert, veranderen processen mee. Niet geheel automatisch natuurlijk. "Er was bijvoorbeeld nog geen proces voor prospects die niet direct een deal zouden worden. In overleg met de teamlead heb ik een proces opgesteld, waarbij ons team het relatiebeheer van deze prospects ging oppakken. Dat zorgde ook weer voor veranderding in mijn rol en die van het team. Iets wat er nog niet is, maar waar wel behoefte aan is, kan snel geïmplementeerd worden binnen een scale-up. En het feit dat je daar zelf een bijdragen aan kunt leveren geeft veel voldoening." 

Never a dull moment 

Afgelopen maanden is de sales strategie van Workspace 365 veranderd. Met een volledige focus op indirecte verkoop, dus via partners, verandert de rol van Stan. "Eerst richtte wij ons op het maken van afspraken bij eindklanten. Dat was echt gericht op verkopen. Nu richten we ons meer op het "teachen" van organisaties. Door middel van marktinformatie, webinars of discovery meetings richten we ons op awareness creëren. Deze verandering zorgt weer voor nieuwe verantwoordelijkheden in mijn functie. De diepgang en zelfstandigheid in klantgesprekken is hier een voorbeeld van. Zo blijf ik mij binnen de organisatie continue ontwikkelen. Never a dull moment!"

Stan van den Brink

Digitale Werkplek Expert

Wil jij ook doorgroeien binnen Workspace 365?

Bekijk de mogelijkheden