Overslaan naar content

Van stagiaire naar head of product

Wie zijn de mensen achter ons product en wie werken er elke dag hard om het IT-landschap te vereenvoudigen door alle applicaties, bedrijfsinformatie en persoonlijke documenten samen te brengen in één adaptieve digitale werkplek. In de reeks "Meet the Game Changers" duiken we in de ervaringsverhalen van onze collega's bij Workspace 365.

Lees hier het verhaal van onze collega Wesley, werkzaam als head of product.

Wesley werkt al ruim 7 jaar bij Workspace 365. En nee, hij is het nog steeds niet beu. Hij heeft zich kunnen ontwikkelen in verschillende rollen. Zo startte hij in 2014 als stagiaire op de supportafdeling en is doorgegroeid naar Head of Product. Het kan allemaal bij Workspace 365!

Proeven aan het vak

"Ik ging in 2014 een Hbo-opleiding tot Netwerk Engineer doen. Dat was een avondopleiding en ik wilde graag ervaring op doen. Ik kwam in contact met Hans, een van de oprichters van Workspace 365 en ben toen fulltime begonnen als stagiaire op de supportafdeling. Toen zat het kantoor zelfs nog in Bunschoten en waren we in totaal met ongeveer 12 collega's."

Vrijheid en verantwoordelijkheid

Na het behalen van zijn diploma besloot Wesley te blijven bij Workspace 365. "Ik startte tijdens het behalen van mijn diploma mijn eigen bedrijf, werkte op zaterdag nog bij mijn bijbaantje én ik wilde mij meer focussen op Workspace 365. Dat was best veel, dus ben gestopt met mijn bijbaan zodat ik mij volledig op Workspace 365 kon focussen. De vrijheid en verantwoordelijkheid die ik kreeg waren doorslaggevend. Ik wilde mijzelf graag verder ontwikkelen binnen dit bedrijf."

Transparantie is key

En die ontwikkeling heeft Wesley gemaakt. Hij groeide door naar Technical Succes Maker, zette de gehele operations kant op, bracht nieuwe integraties naar het product en vervulde tijdelijk de rol van Product Owner. Nu is Wesley ruim 1,5 jaar werkzaam in de rol van Head of Product. "Ik wil niet te lang hetzelfde werk doen, dan raak ik minder gemotiveerd. Het leuke aan Workspace 365 is dat het ontzettend hard groeit. Ook toen al. Dus er deden zich elke keer verschillende mogelijkheden voor. Ik groeide eigenlijk organisch mee met de organisatie. Zolang je maar open en transparant bent, dan kun je binnen dit bedrijf altijd samen kijken naar mogelijkheden."

Groei en groeipijn

Workspace 365 heeft zich verder ontwikkeld in de afgelopen jaren. "Uiteraard is Workspace 365 nu anders dan zeven jaar geleden. Ondertussen hebben we ongeveer 80 collega's, werken we in Nederland, Engeland en Amerika en hebben we een team met collega's over de hele wereld. We groeien nog steeds door, soms moeten we even een stapje terug doen om onze cultuur te bewaken en het niveau continue hoog te houden. We leren elke dag nog steeds van en met elkaar."

Trots

Zowel op persoonlijk als vakinhoudelijk vlak biedt Workspace 365 mogelijkheden. "Ik ben heel trots op de ontwikkeling die ik binnen Workspace 365 heb kunnen maken. Ik weet op dit moment wat ik wil, wat ik kan en ben een stuk zelfbewuster en zelfverzekerder dan dat ik was toen ik hier voor het eerst binnenstapte. Ik heb ook ontzettend veel geleerd van de Scale-Up methode die we gebruiken en implementeren."

You own

"Ik heb al ontzettend veel mooie herinneringen aan mijn tijd bij Workspace 365. De groei van het bedrijf en uiteraard de ontwikkeling van het product staan hier met stipt bovenaan. Ik ben benieuwd wat de aankomende tijd nog gaat brengen. Ik ben nog niet klaar hier en durf te dromen over nieuwe mogelijkheden in de toekomst."

Wesley de Graaf

Head of Product

Kom impact maken bij Workspace 365

Bekijk onze openstaande vacatures