Overslaan naar content

Cloudoplossingen zijn de toekomst

Wie zijn de mensen achter ons product en wie werken er elke dag hard om het IT-landschap te vereenvoudigen door alle applicaties, bedrijfsinformatie en persoonlijke documenten samen te brengen in één adaptieve digitale werkplek. In de reeks "Meet the Game Changers" duiken we in de ervaringsverhalen van onze collega's bij Workspace 365.

Lees hier het verhaal van onze collega Willem, werkzaam als cloud engineer.

17 jaar lang werkte Willem met veel plezier in als systeembeheerder bij een softwarebedrijf. Maar soms gaat het kriebelen: een nieuwe uitdaging, een nieuw product, een nieuwe omgeving. Ondertussen werkt Willem alweer sinds augustus 2021 bij ons.

Toeval bestaat niet

Waarom dan Workspace 365? "Eigenlijk kwam Workspace 365 toevallig op mijn pad. Al denk ik dat het zo had moeten zijn. Toen ik de website had bekeken, begreep ik direct waarom dit product bestaat én wat de toegevoegde waarde is voor organisaties. Toen ik ook nog een vacature van Cloud Engineer open zag staan, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en gesolliciteerd."

Gedurende het sollicitatietraject spreek je met iemand van het Talent team, maar ook met je mogelijk toekomstige manager. "Voor mij was de energie en positiviteit echt vanaf het eerste moment voelbaar. Daardoor was ik direct getriggerd en nieuwsgierig naar meer".

Blijven vernieuwen en ontwikkelen

Voor Willem was het belangrijk om niet vast te roesten in een omgeving en met de tijd mee te gaan omtrent het IT-landschap. Dat vond hij bij Workspace 365. "Binnen het operations team werden voor mij allemaal nieuwe tools gebruikt. Er viel een hoop te leren. Ik werd, maar word nog steeds, elke dag uitgedaagd. Wat ik daarbij erg fijn vind, is dat ik de ruimte en tijd krijg van mijn collega's om het product en mijn rol eigen te maken. Ik mag mijzelf verdiepen in technische problemen, vaak gerelateerd aan infrastructuur en hosting. Ik spreek hierdoor met partners en eindklanten. En problemen oplossen, is fijn om te doen. Daarmee dragen wij bij aan een happy work life!"

Alles wat je aandacht geeft groeit

Als organisatie groeien we nationaal én internationaal erg hard. Elke maand komen er nieuwe collega's bij. "Ik vind de fase van Workspace 365 erg leuk. Hoe tof is het als we straks schakelen met onze collega's in Amerika! Daarbij merk ik ook, dat los van mijn eigen functie, er ruimte is om mee te denken over de groei die we doormaken. Zo denk ik bijvoorbeeld mee over de verbinding tussen de organisatie en collega's die remote werken."

Vrijheid blijheid

"Met Workspace 365 creëren we een happy work life. Niet alleen voor onze klanten en partners, maar ook voor onszelf. Ik heb de vrijheid om thuis te werken. Dat doe ik vaak, zo kan ik mij goed focussen op mijn werk. Maar ik voel ook de ruimte om naar kantoor te komen. De binding met collega's vind ik belangrijk. Laatst was er een nieuwe collega vanuit het buitenland op kantoor. Dan ga ik ook, fijn om iemand dan even te kunnen zien en spreken. En op donderdagmiddag wordt er gesport op kantoor. Daar haak ik ook graag bij aan. Zo behoud je toch de connectie met elkaar."

Nieuwe avonturen beleven

Willem is blij met waar hij nu staat. "Ik heb gevonden wat ik zocht. Een team om mee te sparren en overleggen, een bedrijf met potentie en daardoor genoeg avonturen die ik hier kan gaan beleven. Workspace 365 en mijn collega's maken waar wat van tevoren aangegeven is. Ik heb de juiste keus gemaakt en daar ben ik heel blij mee!"

Willem van Mheen

Cloud Engineer

Kom impact maken bij Workspace 365

Bekijk onze openstaande vacatures