Overslaan naar content

Leren, ontdekken én een bijdragen leveren

Wie zijn de mensen achter ons product en wie werken er elke dag hard om het IT-landschap te vereenvoudigen door alle applicaties, bedrijfsinformatie en persoonlijke documenten samen te brengen in één adaptieve digitale werkplek. In de reeks "Meet the Game Changers" duiken we in de ervaringsverhalen van onze collega's bij Workspace 365.

Lees hier het verhaal van onze collega Youri, werkzaam als customer success intern

Youri studeert bedrijfskunde aan de Hogeschool Utrecht en zit in zijn laatste jaar. Om zijn studie succesvol af te sluiten, mocht Youri een verbeteropdracht uitvoeren bij een organisatie. Hij koos Workspace 365 en daar waren wij heel blij mee. Gelukkig was hij dat zelf ook!

Hoe het allemaal begon...

"Eigenlijk is het wel grappig hoe ik bij Workspace 365 terecht ben gekomen. Ik werd namelijk benaderd voor een toffe baan door iemand uit het Talent team. Dat paste op dat moment alleen nog niet, omdat ik nog studeer, maar ik was dus wel op zoek naar een stage. Daarover zijn we toen met elkaar in gesprek gegaan. Tijdens de gesprekken werd er veel uitgelegd over Workspace 365 als organisatie. Zo werd voor mij de software branche bijvoorbeeld iets tastbaarder, want ik wist daar echt nog niks vanaf. Samen hebben we toen een opdracht geformuleerd en een projectplan in kaart gebracht."

De opdracht

Youri is vervolgens aan de slag gegaan met een vraagstuk over de samenwerking tussen Workspace 365 en onze partners. "Binnen Workspace 365 werken we met verschillende verkoopkanalen. Enerzijds leveren we rechtstreeks aan de klant, maar we werken ook veelvuldig samen met partners in binnen- en buitenland. Ik heb gekeken naar de mogelijkheid om de samenwerking te optimaliseren. Dat betekent dat de partner beter wordt opgeleid en begeleid, waardoor wij de klant indirect beter kunnen helpen. Ik heb verschillende partners geinterviewd om te onderzoeken waar hun behoeften lagen, waar zich problemen voor deden en wat we konden verbeteren aan de samenwerking. Aan de hand van deze informatie heb ik een 2 pager opgesteld, waar de partner belangrijke informatie kan terug vinden en een toelichting over verwachtingen van de samenwerking."

Ontwikkeling

Dat Youri hiermee een hele fijne bijdragen heeft geleverd aan de samenwerking met partners mag helder zijn. Daarbij heeft hij zichzelf verder kunnen ontwikkelen en de organisatie goed leren kennen. "Ik heb ontzettend veel geleerd van de interviews met partners, de interne success meetings en het opstellen van de 2 pager. Ik mocht overal aanhaken, vragen stellen en mijn mening geven. Hierdoor heb ik organisatie breed kennis kunnen vergaren en delen. Dat neem ik mee voor de rest van mijn carriere. De kans bestaat zelfs dat ik na mijn studie terug kom bij Workspace 365. Dat is helemaal win-win!"

Volwaardige collega

Als je na je stage graag terug wil komen werken bij Workspace 365, dan kan het niet anders dan geslaagd zijn. "Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad. De energie en het enthousiasme van iedereen is zo groot. Ik heb ook nooit onderscheid gevoelt tussen mij en andere collega's. Ik was volledig onderdeel van het team, met mijn eigen verantwoordelijkheden, die ook echt van toegevoegde waarden waren voor de organisatiedoelstellingen."

Youri van den Berg

Stagiaire success team

Wil jij ook stage lopen bij Workspace 365?

Bekijk de mogelijkheden